Wallen en gezwollen oogleden

Wallen onder de ogen zijn lichte zwellingen en komen vooral voor als je ouder wordt. Dit komt omdat het vet onder het oog door bindweefsel op zijn plaats wordt gehouden, maar dit bindweefsel wordt slapper als je ouder wordt. Hierdoor kan het vet dat helpt om de ogen te ondersteunen zich verplaatsen naar de onderste oogleden, waardoor ze er gezwollen uitzien. Een wal is dus iets anders dan een kring onder de ogen.

Wallen onder de ogen zijn meestal onschuldig, maar zien er niet mooi uit. Wallen zorgen ervoor dat je er vermoeid uitziet. Gelukkig kan er iets aan gedaan worden!  Boek een consult, dan spreken we samen de mogelijkheden.

Boek een consult

Oorzaak van wallen onder de ogen

Wallen onder de ogen ontstaan wanneer de weefselstructuren en spieren die je oogleden ondersteunen verzwakken. De huid kan gaan verslappen en vet dat normaal rond het oog zit, kan zich verplaatsen naar het gebied onder je ogen. Ook kan de ruimte onder je ogen vocht ophopen, waardoor het gebied er gezwollen uitziet. Verschillende factoren veroorzaken of verergeren dit effect, waaronder:

  • Veroudering van de huid
  • Vasthouden van vocht, vooral bij het wakker worden of na een zoute maaltijd
  • Slaapgebrek
  • Allergieën
  • Roken
  • Genetische aanleg – wallen onder de ogen kunnen in de familie voorkomen
  • Medische aandoeningen, zoals dermatitis, dermatomyositis, nieraandoeningen en schildklieroogaandoeningen

Behandelen van wallen

Bij voldoende slaap, veel water drinken en niet roken zul je verbetering merken aan je gezicht (en huid) omdat het lichaam dan beter gehydrateerd is. Bij wallen is het probleem niet zo zeer het vocht, maar – zoals gezegd – het vet.

Bij Huidspecialist Parkstad behandelen we wallen met een combinatie van mogelijkheden, zoals speciale massagetechnieken, plasmabehandeling, en speciale producten om wallen te verminderen. We bieden jou graag een behandeling op maat aan. Om voor jou de juiste behandeling (of een combinatie daarvan) te bepalen, bespreken we de mogelijkheden eerst in een intake-gesprek.

Maak een afspraak