Een vermoeide, grauwe huid

Onvoldoende slaap, gebrek aan beweging, te veel beeldschermtijd, voeding, milieuvervuilers, een opeenhoping van dode huidcellen, droogte, natuurlijke veroudering, roken en meeroken kunnen allemaal bijdragen aan een vermoeid ogende, doffe en grauwe huid.

Gelukkig zijn er effectieve behandelingen die specifiek gericht zijn op het herstellen en verbeteren van de doffe, grauwe huid. Bij Huidspecialist Parkstad bekijken we in een intake-gesprek naar welke specifieke behandeling jouw huid nodig heeft om weer te kunnen stralen.

Boek een consult

De vermoeide, doffe huid behandelen

Naast de eerder henoemde factoren, heeft je huid ook te lijden onder stress. Een grauwe, doffe huid kan dan het resultaat zijn. Ook een gebrek aan hydratatie, verminderde doorbloeding, en de afbraak van collageen en elastine, dragen bij aan een (te) snelle huidveroudering.

Kortom: een vermoeide, doffe huid kan verschillende oorzaken hebben. Om voor jou de meest efficiënte behandeling te kiezen , beoordelen we je huid tijdens een eerste kennismaking. We analyseren je huid uitvoerig en bespreken de mogelijkheden. Aan de hand daarvan beoordelen we samen welke behandeling voor jouw huid geschikt is. We hebben bovendien een sortiment aan bewezen werkzame producten voor de vermoeide huid, zodat je thuis ook al aan de slag kunt.

Rokers huid

Niet alleen rokers zelf kunnen last hebben van een rokershuid, ook de “meeroker” die regelmatig wordt blootgesteld aan sigarettenrook kan last krijgen van de typische grauwe, doffe huid. De huid kan zelfs geel kleuren door de nicotine van sigaretten.

Omdat een vermoeide huid en een rokershuid verschillende symptomen kunnen vertonen (ook bijvoorbeeld mee-eters of een dunne huid) beoordelen we altijd eerst je huid in een intake-gesprek voordat we de geschikte behandeling voorstellen.

Maak een afspraak