Vaatproblemen behandelen

Huidspecialist Parkstad gebruikt uitsluitend medisch gecertificeerde lasersystemen. Wij werken met de Diode MeDioStar laser om vaatbehandelingen uit te voeren.

Laserbehandeling van bloedvaten is niet invasief in vergelijking met o.a. elektrocoagulatie. De huid blijft intact waardoor de kans op littekens of andere huidbeschadigingen zeer beperkt is. Door de geïntegreerde koeling is de bovenste huidlaag extra beschermt en voelt de behandeling comfortabeler aan.

Doordat onze laser is uitgerust met een professionele instelmodus, zijn alle afzonderlijke instellingen los van elkaar te bedienen. Dit geeft ons de mogelijkheid veel voorkomende vaatafwijkingen te behandelen. De laser, met golflengten voor oppervlakkig als diepgelegen vaatstructuren, wordt gebruikt voor de behandeling van klassieke couperose of angioompjes, maar ook voor wijnvlekken, beenvaten of andere goedaardige vaaterupties die zowel mannen als vrouwen vaak cosmetisch storen.

Of het nu gaat om de behandeling van spataderen, kleine beenvaatjes (besenreiser of takkenbosvenen), of kleine rode oneffenheden in het gelaat, u bent bij ons op de juiste plek! Boek een consult, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Boek een consult

Spataders behandelen en meer…

Spataderen zijn verwijde aderen, die meestal geen klachten geven, maar wel ontsierend kunnen zijn. Vind je de spataderen lelijk of veroorzaken ze wel klachten? Dan zijn er verschillende manieren waarop je spataderen kunt behandelen. Dat kan met steunkousen, het dichtspuiten van de aderen, een operatie of een behandeling met laser.

Bij Huidspecialist Parkstad behandelen we vaatproblemen vooral met laser. Naast spataderen, behandelen we onder andere ook:

  • besenreiser varices
  • couperose
  • spider naevus
  • venous lake

Behandeling met laser

In de meeste gevallen volstaat bij de behandeling van vaatproblemen slechts twee tot drie behandelingen. Diffuse roodheid die ontstaan is na de behandeling vervaagt in een paar uur, waarna het gecoaguleerde vaatje wat donkerder kan doorschemeren. Deze mag tijdelijk gecamoufleerd worden met een medisch camouflageproduct afgestemd op uw huidconditie.

Binnen 3 weken ruimt uw lichaam het gecoaguleerde vaatje op en worden nieuwe bloedvaatjes aangemaakt. De resultaten zijn afhankelijk van diverse factoren zoals de grootte of de omvang van het gebied, de vorm en locatie van de imperfectie en erfelijkheid, leeftijd alsook leefstijl en de algemene huidconditie.

Voorafgaand aan de laserbehandeling zal onze huidspecialist samen met u de mogelijkheden bespreken in een intake-gesprek. Na het bepalen van de meest geschikte behandeling, wordt de behandeling zelf, het te verwachten resultaat, en de kosten volledig afgestemd in een behandelplan op maat.

Maak een afspraak

Maak een afspraak