Rosacea

Bij rosacea heb je last van roodheid en blozen waarbij uitgezette bloedvaatjes zichtbaar zijn. Het is een huidprobleem in het gezicht die het meeste voorkomt bij vrouwen tussen de 30 en 60 jaar. Je hebt vaak last van puistjes en bultjes, maar bij rosacea ziet men geen mee-eters. Het verschil tussen rosacea en couperose is dat er bij couperose geen bultjes en puistjes zichtbaar zijn. Bij rosacea is het ook mogelijk dat de huid verdikkingen vertoont.

Maak een afspraak

Oorzaken rosacea

Rosacea treedt vaak op bij klimaatveranderingen zoals warmte, kou en wind. Daarnaast kan voeding een rol spelen bij een ‘flare-up’, maar ook stress en roken zijn factoren die rosacea verergeren.

Rosacea vraagt om een gerichte behandeling, bij het verkeerd behandelen van rosacea kan verergering optreden. Bij Huidspecialist Parkstad hebben we de kennis en ervaring voor een correct behandelplan.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de huidspecialistische behandelingen vanj Huidspecialist Parkstad? Neem dan gerust contact op of maak een afspraak voor een intakegesprek.

Maak een afspraak

Maak een afspraak