Behandeling met plasma

Al decennia lang wordt plasma gebruikt in de dermatologische chirurgie. De laatste jaren is plasma een steeds bekender fenomeen geworden als alternatief voor cosmetische chirurgie. En terecht, want wij hebben inmiddels fantastische resultaten behaald met deze behandeling!

Huidspecialist Parkstad werkt op basis van medische stikstof plasma van NeoGen, waarbij de bovenste huidlaag volledig intact blijft. Dus geen stippenpatroon na de behandeling en juist een kortere herstelperiode.

Wanneer je interesse hebt in een behandeling met NeoGen stikstof plasma, boek dan een consult. We kijken dan naar jouw hulpvraag, jouw huidconditie, en we geven je een heldere indicatie qua behandelingen en prijs.

Boek een consult

Indicaties voor de NeoGen Stikstof Plasma:

  • actieve acné
  • acné littekens
  • lijntjes en rimpels
  • pigmentatie en melasma
  • zonschade van de huid
  • veroudering van de huid
  • (chirurgische) littekens
  • striae
  • zachte ooglid-lift

Wat is plasma

Plasma benadert de hele huidarchitectuur, zonder een wondje te creëren. Dit maakt stikstof plasma behandeling bijzonder geschikt voor alle huidverbetering – in de breedste zin van het woord,

Plasma ontstaat wanneer medische stikstof samengebracht wordt met hoog frequente radioenergie. Plasma voelt aangenaam warm en dit thermische profiel dringt door tot in de diepere huidlagen, zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. Het warmte effect wat ontstaat laat de huid vanuit de diepe lagen vernieuwen. Er wordt weer collageen aangemaakt, waardoor volume ontstaat en de stevigheid van je huid terugkeert. Bovendien toont je huid helder, doordat een teveel aan pigment eruit wordt gewerkt. Littekens zullen verzachten, net als roodheden van de huid of kleine plekjes en vlekjes. Jouw nieuwe huid is zijdezacht, glad en helder!

NeoGen Stikstof Plasma

Belangrijk om te weten is het verschil tussen de bekende “plasma pen” en de medische stikstof plasma. De medische stikstof plasma van NeoGen laat de huid volledig intact en werkt dus niet doorborend. Hierdoor is er geen kans op ontstekingen, bacteriële infecties of hyperpigmentatie.

Daarnaast werken we op deze wijze vanuit de diepe lagen van de huid, waardoor er een langdurige verjonging van cel-processen ontstaat. Een behandeling met NeoGen Stikstof Plasma is daarom een behandeling waar jarenlang profijt van hebt en een jeugdig uiterlijk van blijft houden.

Maak een afspraak

Wat doet plasma

De NeoGen Plasmabehandeling kan worden ingezet als intensieve of milde behandeling. Een belangrijk onderscheid ten opzichte van laserbehandelingen is dat plasma de vollédige huidarchitectuur verbeterd.

Afhankelijk van de intensiteit wordt de plasmabehandeling gebruikt voor de behandeling van fijne lijntjes, een zachte ooglidcorrectie of acné littekens, maar ook voor het verwijderen van actinische keratose, virale papillomata en oppervlakkige pigmentvlekjes.

Een unieke behandeling is die voor actieve acné of het klassieke zwangerschapsmasker. Daarbij wordt stikstof plasma op lage intensiteit ingezet om de opnamecapaciteit van de huid te vergroten. Hierdoor kunnen vervolgens aangebrachten werkstoffen van producten of medicatie dieper in de huid hun werk doen. Deze behandeling noemen we ‘drug delivery’ omdat het bijdraagt aan de hogere opname van werkstoffen in de huid.

De NeoGen Plasmabehandeling

Voorafgaand aan de plasma behandeling zal onze huidspecialist samen met jou de specifieke doelen bespreken. Na het bepalen van de meest geschikte behandeling, wordt de behandeling zelf, het te verwachten resultaat en de kosten volledig afgestemd in een behandelplan op maat.

Voor een optimaal eindresultaat wordt de huid meestal voorbehandeld en voorbereid. Dit bespoedigt en minimaliseert bovendien de herstelperiode.

De plasmabehandeling wordt doorgaans goed verdragen, zonder lokale verdoving. Mocht je de behandeling spannend vinden, dan kun je altijd een uur voor de behandeling een paracetamol (en niets anders) innemen. Indien wenselijk kunt je met onze huidtherapeut ook de mogelijkheden voor een verdovende zalf of creme bespreken.

Op advies van onze huidtherapeut heb jij thuis je huid al voorbereid. In de praktijk wordt jouw huid vervolgens goed gereinigd. Dan wordt de behandeling uitgevoerd. Met passende nazorg en instructies voor thuis wordt de behandeling afgerond.
Maak een afspraak

Mogelijke behandelgebieden:

Plasmabehandeling

Meer informatie

Wil je meer informatie over de huidspecialistische behandelingen van Huidspecialist Parkstad? Neem dan gerust contact op of maak een afspraak voor een intakegesprek.

Maak een afspraak