Pigmentvlekken behandelen

Iedereen kent ze wel, zomersproetjes of een egaal goudbruin gekleurde huid na een zonnige vakantie. Wie veel tijd buiten doorbrengt, wordt frequent blootgesteld aan UV straling. Na verloop van tijd kan deze UV blootstelling op de huid donkere vlekken en een ongelijkmatige teint achterlaten. Naarmate we ouder worden, worden de verkleuring van de huid steeds beter zichtbaar. Huidspecialist Parkstad is gespecialiseerd en opgeleid om pigmentproblematiek, zoals pigmentvlekken, ouderdomsvlekjes of levervlekken deskundig te verhelpen. Boek een consult, dan spreken we samen de mogelijkheden.

Boek een consult

Wat zijn pigmentvlekken

Een speciale cel in ons lichaam maakt pigment aan: de pigmentcel. Iedereen heeft hetzelfde aantal pigmentcellen, maar sommige mensen maken meer pigment aan dan anderen. Pigment is verantwoordelijk voor de kleur van uw haar, uw huid en uw ogen. Een pigmentcel kan door diverse factoren geprikkeld worden om (een teveel aan) pigment te vormen. De zon is daarin niet de enige boosdoener, elke aandoening die de huid doet ontsteken, zoals acné of een brandwond, maar ook hormonen of medicijnen kunnen de aanmaak van extra pigment veroorzaken.

Ouderdomsvlekken behandelen

Ouderdomsvlekjes of levervlekken zijn vlekken die in je gezicht of elders in je lichaam verschijnen naarmate je ouder wordt. Ouderdomsvlekken komen evenveel bij mannen en vrouwen voor. Ouderdomsvlekjes zijn onschuldig en kunnen nooit kwaadaardig worden. Wel is het goed om te weten dat sommige huidkankers heel sterk op ouderdomsvlekken kunnen lijken. Bij huidspecialist parkstad zijn we opgeleid en ervaren in het herkennen van verdachte vlekjes. We zullen u in dat geval altijd doorverwijzen.

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie, ofwel een teveel aan huidpigment, is een veelvoorkomende kleurafwijking, waarbij huidplekken donkerder van kleur worden dan de overige, omringende huid. Deze toename treedt op wanneer een stimulerende factor een overmaat aan pigment produceert, wat zich ophoopt in de huid. Er zijn tal van pigmentvlekken te onderscheiden. Denk daarbij aan de klassieke ouderdomsvlekken, ook wel wijsheidsvlek of levervlek genoemd, of een café-au-lait, het zwangerschapsmasker, of hyperpigment na acne.

Maak een afspraak

Behandelen van pigmentvlekken

Problemen rondom pigment vragen een unieke aanpak, zowel voor als na de behandeling. Om de juiste behandeling te starten wordt tijdens het intake-gesprek eerst in kaart gebracht om welke vorm pigment het gaat. Bij Huidspecialist Parkstad wordt pigment “allround” behandeld, afgestemd op uw persoonlijke behoefte, het type pigment en de oorzaak. Alleen zo wordt een maximaal resultaat bereikt.

Een behandelplan bestaat over het algemeen uit meerdere behandelingen, zoals een behandeling met onze medische laser of plasma, of door het gebruik van specifieke zuren. Welke behandeling (of een combinatie daarvan) voor uw huid het meest geschikt is wordt besproken tijdens het consult.

Afhankelijk van de ernst van de pigmentaandoening is het op voorhand niet te bepalen hoeveel behandelingen u nodig heeft. Wanneer de adviezen consequent en trouw worden nageleefd kunt u relatief snel van de actieve behandelfase naar een onderhoudsfase gaan. In deze fase gaat u – aan de hand van ons persoonlijk advies en instructies – zelf uw huid onderhouden. U komt enkel nog terug voor het bijwerken van eventueel opnieuw opgedaan pigment.

Maak een afspraak