Melasma behandelen
Melasma of zwangerschapsmasker
In het tweede of derde trimester van je zwangerschap ontwikkelen veel vrouwen een zwangerschapsmasker. Heel vervelend. Uit de zon blijven en zorgen voor de ebste bescherming met een UVA en UVB filter is dan het beste advies. Echter kom je hier vaak net te laat achter wanneer het kwaad al geschiet is.
Een zwangerschapsmasker is onschuldig, maar ziet er niet mooi uit. Wij bieden diverse oplossingen aan (na je zwangerschap) die kunnen helpen. Boek een consult, dan spreken we samen de mogelijkheden.
Boek een consult
Oorzaak van melasma of zwangerschapsmasker
Bij melasma is er sprake van een “overgevoelig” pigmentsysteem. Melasma wordt gekenmerkt door donkere, onregelmatig gevormde vlekken op de wang, de neus, bovenlip en/of het voorhoofd. Deze ontstaan meestal geleidelijk. Er zijn geen andere symptomen.
Hormonale factoren spelen waarschijnlijk de belangrijkste rol bij het ontstaan van melasma. Bij alle vrouwelijke geslachtshormonen, zoals progesteron en oestrogenen is aangetoond dat ze in staat zijn om de pigmentaanmaak te stimuleren. Melasma ontstaat dan ook regelmatige tijdens de zwangerschap, vandaar de naam “zwangerschapsmasker”.
Soms verdwijnen de vlekjes weer spontaan na de bevalling, maar soms ook niet. Doordat niet alle pigmentcellen in de huid even sterk reageren, ontstaat er niet een gelijkmatige, maar juist vlekkerige verkleuring van de huid. Geen mooie, egale bruine teint dus…
Behandeling melasma
Bij Huidspecialist Parkstad maken we voor de behandeling van melasma of een zwangerschapsmasker gebruik van verschillende mogelijkheden, zoals speciale gezichtsbehandelingen, peelings of een laserbehandeling. Om voor jou de juiste behandeling (of een combinatie daarvan) te bepalen, bespreken we de mogelijkheden eerst in een intake-gesprek.