Littekens behandelen

Heb je last van (oude) littekens in het gezicht? Wellicht littekens van acne? We kunnen met de juiste littekenbehandeling de conditie van je huid op deze plekken verbeteren en ervoor zorgen dat de littekens minder zichtbaar worden. Boek een consult, dan spreken we samen de mogelijkheden.

Boek een consult

Littekens verminderen

Onze huid is ons grootste orgaan en beschermt ons tegen infecties van buitenaf. Hoe goed we onze huid ook proberen te beschermen, soms gebeuren er dingen of zijn er factoren die waardoor onze huid beschadigd wordt. Zo’n ervaring kan dan littekens achterlaten.

Er zijn verschillende redenen waarom iemand littekens kan hebben, ook in het gezicht. Vaak zijn de littekens het gevolg van (ernstige) acné, soms heeft iemand – meestal als gevolg van stress –  de gewoonte ontwikkeld aan het gezicht te krabben (“skin picking”), en soms zijn littekens het gevolg van een operatie of ongeval. Wat de oorzaak voor littekens ook zijn, je wilt er graag vanaf, of in ieder geval dat ze minder zichtbaar zijn.

Behandelen littekens

Tijdens een consult met Huidspecialist Parkstad wordt uw type litteken vastgesteld, waarna met u een passend behandelplan wordt afgestemd. Alle mogelijkheden en bijkomende kosten worden besproken net als de verwachting van het eindresultaat.

Littekenbehandeling kan bestaan uit een laser of plasma procedure, veelal in combinatie met een fruitzuur peeling en/of microneedling. Laserbehandeling kan de roodheid uit een litteken verminderen of het reliëf van littekens egaliseren. Stikstof plasma benadert de gehele huidarchitectuur waardoor roodheid afneemt, net als jeuk en de dikte van het litteken. Met passende nazorg en instructies voor thuis wordt de behandeling afgerond.

We bieden jou graag een behandeling op maat aan. Om voor jou de juiste behandeling (of een combinatie daarvan) te bepalen, bespreken we de mogelijkheden eerst in een intake-gesprek.

Maak een afspraak

Maak een afspraak