Als meest opwindende en met innovatieve wetenschappelijke prestaties, wordt lasertechnologie gebruikt in de hele paramedische en medische huidzorg. Huidspecialist Parkstad gebruikt de medisch gecertificeerde lasersystemen van Asclepion Laser Technologies uit Duitsland. Wij werken met de Diode MeDioStar laser om vaatbehandelingen uit te voeren.

Wat is een laser?
Een laser is een vorm van licht dat versterkt wordt door gestimuleerde emissie van straling. Een medische laser, zoals de MeDioStar, is een lichtstraal die in staat is om zowel oppervlakkig gelegen als diepere bloedvaten selectief te verwijderen. De laser coaguleert de vaatwand door straling uit te zenden die wordt geabsorbeerd door onze rode bloedcellen. Het licht dringt zeer precies en tot gecontroleerde diepte door, waardoor de vaatwand samensmelt en bloed niet meer stroomt. De laserprocedure is veilig en laat de omringende huid intact.
Voordelen van de behandeling

Wat kunt u verwachten

In de meeste gevallen volstaat slechts twee tot drie behandeling. Diffuse roodheid die ontstaan is na de behandeling vervaagt in een paar uur waarna het gecoaguleerde vaatje wat donkerder kan doorschemeren. Deze mag tijdelijk gecamoufleerd worden met een medisch camouflageproduct afgestemd op uw huidconditie. Binnen 3 weken ruimt uw lichaam het gecoaguleerde vaatje op en worden nieuwe bloedvaatjes aangemaakt.
Het doel van de behandeling is de huid cosmetisch te verbeteren. De verwachting moet realistisch zijn en de huidspecialist bespreekt het tijdsbestek waarin het eindresultaat optimaal zichtbaar is. De resultaten zijn afhankelijk van diverse factoren zoals de grootte of de omvang van het gebied, de vorm en locatie van de imperfectie en erfelijkheid, leeftijd alsook leefstijl en de algemene huidconditie.

De klinische toepassing van vaatlasers

De lasers, met golflengten voor oppervlakkig als diepgelegen vaatstructuren, worden gebruikt voor de behandeling van klassieke couperose of angioompjes maar ook voor wijnvlekken, beenvaten of andere goedaardige vaaterupties die zowel mannen als vrouwen vaak cosmetisch storen.

Voordelen van de behandeling

Laserbehandeling van bloedvaten is niet invasief in vergelijking met o.a. elektrocoagulatie. De huid blijft intact waardoor de kans op littekens of andere huidbeschadigingen zeer beperkt is. Door de geïntegreerde koeling is de bovenste huidlaag extra beschermt en voelt de behandeling comfortabeler aan. Doordat onze laser is uitgerust met een professionele instelmodus zijn alle afzonderlijke instellingen los van elkaar te bedienen. Dit geeft ons de mogelijkheid veel voorkomende vaatafwijkingen te behandelen.

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de laserbehandeling zal de huidspecialist samen met u specifieke doelen bespreken. Na het bepalen van de meest geschikte behandeling, wordt de behandeling zelf, het te verwachten resultaat en de kosten volledig afgestemd in een behandelplan op maat. Uw huid wordt meestal voorbehandeld wat bijdraagt aan een optimaal klinisch eindresultaat, daarnaast bespoedigt en minimaliseert het de herstel periode.

De behandeling

De behandeling wordt veelal goed verdragen zonder lokale verdoving. Mocht u de behandeling spannend vinden kunt u altijd een uur voor de behandeling een paracetamol (niet iets anders) innemen. Het behandelgebied wordt zorgvuldig gereinigd, waarna de laserbehandeling wordt uitgevoerd. Met passende nazorg en instructies voor thuis wordt de behandeling afgerond.