Drs. Enzo van Loo

Cosmetisch arts NVCG

Drs. Enzo van Loo studeerde geneeskunde aan de universiteit van Maastricht. Na het behalen van zijn artsendiploma is hij langdurig werkzaam geweest binnen de chirurgie waarbij hij ruime kennis en expertise heeft opgedaan in chirurgische ingrepen en zijn vaardigheden heeft ontwikkeld.

Hij heeft vervolgens de huisartsenopleiding afgerond aan de universiteit van Maastricht. Hierdoor ontwikkelde hij een brede medische kennis en leerde hij ook op communicatief vlak te kijken naar de mens.

Door zijn interesse binnen de cosmetiek is Enzo zich gaan specialiseren en gaan verdiepen binnen de cosmetische geneeskunde. Waarbij het specialisme en opleiding tot cosmetisch arts heeft gevolgd. Enzo is een perfectionist. Dat wil zeggen hij graag secuur te werk gaat en zijn tijd neemt voor behandelingen. Hij stelt hoge eisen aan veiligheid en kwaliteit en gebruikt uitsluitend A-merken. Samen probeert hij met u de wensen en verwachtingen helder te krijgen en geeft hier eerlijke adviezen in. Enzo streeft naar natuurlijke resultaten met behoudt van mimiek en karakter.

Injectables in Heerlen

Om zijn kennis en vaardigheden binnen de cosmetische geneeskunde up to date te houden volgt én geeft Dokter van Loo diverse hands-on-trainingen, Masterclasses en (inter)nationale congressen. Daarnaast is hij professional trainer voor enkele medische bedrijven voor educatieve doeleinden aan andere artsen.

Drs. Enzo van Loo is cosmetisch arts en aangesloten bij de nederlandse vereniging voor cosmetische geneeskunde en is werkzaam bij verschillende klinieken en schoonheidsinstituten.

Review

“Mijn injectables behandeling was een snelle en effectieve manier om mijn gezicht een oppepper te geven. De fijne lijntjes en rimpels rond mijn mond en voorhoofd begonnen me te storen, maar nu voel ik me zelfverzekerd en fris. De behandeling was vrijwel pijnloos.”

Selim

Botox (Botuline Toxine A)

Rimpels oftewel de vouwlijnen van de huid worden veroorzaakt door spiercontractie. In sommige gevallen worden ze veroorzaakt door (overmatige) spieractiviteit en kunnen de rimpels worden verzacht door de spier die onder de huid ligt te laten ontspannen middels botox. Door de ontspanning van de spier krijgt de huid die over de spier ligt de kans te herstellen omdat de huid niet of minder vouwt. Hierdoor verzachten rimpels.

Botox is een eiwit die de signaaloverdracht van spier naar zenuw tijdelijk blokkeert. Omdat het product heel nauwkeurig kan worden geïnjecteerd is de werking ook zeer lokaal. Hierdoor kan erg nauwkeurig bepaald worden welke ontspanning gewenst is en blijft de mimiek behouden en ontstaat er een natuurlijk geheel.

Voorbeelden van botoxbehandeling zijn de fronsrimpels, voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes, bunny lines.

De duur van de werking varieert tussen de 3 en 5 maanden.

Fillers (op basis van hyaluronzuur)

Tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur worden gebruikt om volumeverlies te herstellen en om rimpels te verzachten die niet met botox behandeld kunnen worden.

Veel voorkomende toepassingen zijn behandelingen van de neuslippenplooi, mondhoeken, wangen, kaaklijn, lippen en slapen. Fillers zijn er in allerlei diktes en stevigheid. Op deze manier is er voor iedere toepassing een geschikt product, dat een natuurlijk resultaat geeft, zo lang de natuurlijke grenzen van schoonheid gerespecteerd blijven.

Hyaluronzuur fillers worden, afhankelijk van de toepassing, in of onder de huid geplaatst. Hierna worden ze door het eigen lichaam (door het enzym hylase) weer langzaam afgebroken. Gemiddeld blijft een behandeling met hyaluronzuurfillers 12-18 maanden doeltreffend, dit is afhankelijk van het huidtype, metabolisme, de behandelde zone en leefgewoonten (zoals blootstelling aan de zon en roken).

Review

“Injectables hebben me een boost gegeven in mijn zelfvertrouwen. Ik had altijd last van ingezakte wangen en verlies van volume in mijn lippen. Na de behandeling zien mijn lippen er voller en jeugdiger uit, en mijn wangen hebben een frissere uitstraling. Het was een veilige en niet-permanente oplossing die mijn natuurlijke schoonheid heeft verbeterd.”

Benthe

Skinboosters Profhilo®

Skinboosters worden gebruikt om de kwaliteit van de huid te verbeteren op basis van hyaluronzuur. Zo word de huid mooi glad, egaal, elastisch en goed gehydrateerd. Dit geeft een vitale en frisse uitstraling. De hydratatie en gladheid van de huid is sterk afhankelijk van de hoeveelheid hyaluronzuur dat aanwezig is in de huid. Hyaluronzuur is namelijk een echter vochtbinder. De hoeveelheid hyaluronzuur aanwezig in de huid neemt sterk af naarmate we ouder worden en zo ook de capaciteit om vocht in de huid vast te houden.

Door de behandeling met een skinbooster wordt de huid op deze manier langdurig diep gehydrateerd. Ook maakt het de huid steviger en elastischer. De behandelingen zorgen voor een geleidelijke verbetering van de huidkwaliteit en geven de huid haar mooie en natuurlijke gloed terug. Voor een optimaal resultaat is een halfjaarlijkse behandeling noodzakelijk.

Verbetering van hydratatie van de huid met Profhilo®

Een mooie innovatie op het gebied van huidverbetering zijn behandelingen met Profhilo®. In 2016 won het product al de prestigieuze Aesthetic Awards, een prijs voor de meest innovatieve behandeling. Profhilo behandelingen worden al langere tijd in Engeland en Italië met succes gegeven en de laatstse tijd wint het ook snel terrein in Nederland.

Werking Profhilo®

Het bijzondere aan het product is dat het enkel de hydratatie en stevigheid van het huid verbetert, zonder dat het volume toevoegt in het gezicht. Dit maakt het ook geschikt voor mensen die de stap naar hyaluronzuur fillers nog eng of te groot vinden.

Achtergrond informatie over het natuurlijke verouderingproces van de huid

Hyaluronzuur is een zeer belangrijk onderdeel om vocht in de huid vast te houden en voor het behoud van zijn elasticiteit. Op 40-jarige leeftijd bezit je nog maar de helft van het hyaluronzuur in de huid ten opzichte van je tienerjaren. Hyaluronzuur is belangrijk voor de huid want het zorgt ervoor dat het goed vocht kan vasthouden. Door een daling van de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid als gevolg van het natuurlijke verouderingsproces wordt de huid vochtarmer. Het gevolg is het ontstaan van fijne rimpeltjes en lijntjes. Profhilo vult het tekort aan hyaluronzuur weer aan en geeft de huid weer de kans zich te herstellen. Fijne lijntjes vervagen, de huid voelt steviger en goed gehydrateerd aan.

De behandeling met Profhilo®

Deze behandeling wordt uitgevoerd volgens de zogenaamde BAP-techniek. Dat wil zeggen dat de hyaluronzuur op 10 strategische plaatsen van het gezicht, nek of decolleté wordt geïnjecteerd om een optimaal resultaat en minimaal ongemak te verkrijgen. Na de behandeling duurt het even voordat je de eerste resultaten kunt zien. De huid gaat immers zelf aan het werk om zichzelf te verjongen. Dat heeft even tijd nodig. Kort na de behandeling zie je al wel dat huid beter gehydrateerd is. Deze hydratatie komt van binnenuit. Na ongeveer 4 weken krijg je de tweede behandeling. Dat is nodig om tot een mooi eindresultaat te komen. Na ongeveer 8 weken zie je het resultaat van de behandeling opkomen. Om dit resultaat te behouden wordt geadviseerd deze behandeling iedere 6 maanden te herhalen.

Review

“Ik straal weer. Na mijn fillerbehandeling voel ik me zelfverzekerd en stralend. De behandeling heeft mijn lippen voller gemaakt en mijn gezicht jeugdiger laten lijken. Het was de boost van zelfvertrouwen die ik nodig had.”

Imke