Grove poriën behandelen

Net zoals huidtypes verschillend zijn, zijn ook je poriën net zo uniek als jij! Ze zijn er in allerlei soorten en maten, groot, klein, verstopt, helder… Met name als je grove poriën hebt, wil je misschien graag “van je poriën afkomen”. In werkelijkheid kun je niet van je poriën afkomen en eerlijk gezegd wil je dat ook niet – ze zijn er niet voor niets. Maar met onze behandeling voor grove poriën kun je ze wel kleiner laten lijken!

Boek een consult

De functie van een porie

Een porie in de huid is het buisje dat bij een talgklier of zweetklier hoort. De functie van poriën is dus om haren te laten groeien en een ​​veilige doorgang te bieden voor talg naar het huidoppervlak. Talg is wederom nodig om de huid gezond, soepel en vochtig te houden.

Wat veroorzaakt grove poriën?

Er zijn een handvol redenen waarom je last kunt hebben van vergrote poriën. Afgezien van genetica kunnen poriën zichtbaarder worden door:

  • Veroudering: met de juiste producten en behandelingen kun je poriën schoon en vrij van vuil of bacteriën houden, wat helpt je huid er helder en fris uit te zien (of je nu 18 of 80 bent).
  • Schade door de zon: Overmatige blootstelling aan zonnestralen kan leiden tot groter uitziende poriën.
  • Comedogene (verstoppende) make-up & verkeerde huidverzorging: Poriën die verstopt zijn door vuil, olie en dode huidcellen kunnen leiden tot grotere poriën.

Vergote poriën behandelen

Heb jij grove, zichtbare poriën in het gezicht, bijvoorbeeld op de neus of wangen? Hoewel het een onschuldige verschijning is, zijn vergrote poriën wel hardnekkige en lastig te behandelen. Bij een foute behandeling kunnen de poriën bovendien verergeren of blijkt het resultaat slechts tijdelijk te zijn.

Gelukkig heeft Huidspecialist Parkstad effectieve behandelingen die specifiek gericht zijn op verkleinen van poriën en het verbeteren van jouw huid en huidstructuur. We  bekijken in een intake-gesprek welke specifieke behandeling jij nodig hebt. We voeren daarnaast ook diverse producten om poriën te verkleinen en de huidstructuur te verbeteren. Vraag ons gerust om advies!

Maak een afspraak