Couperose laten behandelen

Couperose is de aanwezigheid van meestal talrijke uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. Het is een onschuldig verschijnsel dat bij vooral mensen met een blanke huid voorkomt. Toch kan er om esthetische redenen voor gekozen worden couperose te laten behandelen. Tenslotte wil iedereen graag lekker in zijn of haar vel zitten!

Maak een afspraak

Wat is couperose?

Couperose komt voornamelijk voor op de wangen, neus en op de kin, in de vorm van ontsierende, uitgezette rode en blauwe vaatjes. Hoewel onschuldig, kunnen de uitgezette adertjes wel klachten geven zoals branderigheid, prikkelingen, tintelingen of jeuk.

Meestal treden de eerste uitgezette adertjes op vanaf de leeftijd van 30 jaar. Couperose komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.  Een andere medische term voor couperose is “essentiële teleangiëctasiëen”.

Couperose dient te worden onderscheiden van de aandoening rosacea. Bij rosacea komen ook verschijnselen zoals rode bultjes, puskoppen en zwellingen voor. Bij couperose treden deze verschijnselen niet op.

Oorzaken couperose

Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid slapper worden en zijn gaan verwijden. Een aantal factoren kunnen couperose veroorzaken:

  • Erfelijkheid. Couperose komt vaker voor binnen families.
  • Overmatige zonblootstelling.
  • Huidtype. Mensen met lichtere huidtypen lijken meer kans te hebben op het krijgen van couperose.
  • Chronisch gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes of zalven op het gezicht.
  • Temperatuurschommelingen.
  • Alcoholgebruik.

Couperose laserbehandeling

Huidspecialist Parkstad behandelt couperose op de meest effectieve manier, namelijk met een laser. De MeDioStar huidlaser geeft een lichtstraal af aan de vaatjes. De lichtstraal wordt door het oxyhemoglobine (bloed) in de vaatjes geabsorbeerd en omgezet naar warmte energie. Hierdoor ontstaat er een stolling van eiwitstructuren en dit zorgt ervoor dat de vaatjes zich vernauwen. Door het samentrekken van de vaatwand zullen de vaatjes minder zichtbaar worden aan het huidoppervlakte.

Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Naast deze effectieve laserbehandeling, zijn er ook crèmes verkrijgbaar. Deze laten de roodheid bij couperose enigszins verminderen, maar zullen de bloedvaatjes niet echt doen verdwijnen. Een eventueel branderig gevoel van de huid kan door gebruik van crèmes wel verminderen.

Meer weten over het behandelen van couperose?

Vraag het ons of maak gelijk een afspraak! We adviseren je graag!

Maak een afspraak

Maak een afspraak