Heren, de tijd waarin baarden werden gezien als ruig en onverzorgd, ligt achter ons. Tegenwoordig is een goed verzorgde baard een teken van stijl en mannelijkheid. Maar wat als je de baard niet wilt laten groeien of als je de perfecte, gladde look wilt hebben? Dan komt baard laseren om de hoek kijken. Bij Huidspecialist Parkstad weten we alles van je baardlijn laseren. Op deze pagina zal alles besproken worden wat je hierover moet weten, inclusief het proces, de voordelen en mogelijke bijwerkingen.

Hoe werkt je baard laseren?

Nou, om te beginnen is het natuurlijk erg belangrijk om wat duidelijkheid te schetsen over hoe dit nu werkt. Met behulp van een laser wordt er een lichtstraal op de huid onder je baard gericht. Deze straal wordt geabsorbeerd door het melanine, dat zich in de haren bevindt, en wordt omgezet in warmte-energie. Deze warmte dringt diep door in de haren, tot aan de wortel. Daar zorgt het ervoor dat eiwitstructuren stollen, waardoor de voeding naar de haren in de nek onder de baard wordt afgesneden. Hierdoor vallen de haren uit en groeien deze niet meer terug. Met gemiddeld 6 behandelingen worden tot wel 90% van de actieve haren onder de baardlijn definitief verwijderd. Als gevolg hiervan word je elke dag wakker met een mooie, strakke baardlijn.

Je wilt je baardlijn laseren, hoe bereid je jezelf voor?

Op het moment dat je bij Huidspecialist Parkstad je baard wilt laseren, zoals voor mannen steeds meer voorkomt, neem je ten eerste contact op. Dan wordt er een gratis intake gesprek ingepland om je te vertellen over de kosten en hoe het werkt. Als je geïnteresseerd bent wordt er meteen een afspraak gemaakt om je baard te laseren. Ten eerste is het belangrijk dat je je niet harst of epileert 6 weken van tevoren. Daarnaast mag je 6 weken van tevoren niet onder de zonnebank of zonnebaden. Voor de behandeling is het belangrijk dat het gebied wat geschoren wordt, gladgeschoren is. Als je dit niet doet, kan de behandeling minder effectief zijn. Als de behandeling klaar is, dan zal de huid warm zijn en een rode kleur hebben. Dit zal vanzelf wegtrekken.

Voordelen van baard laseren

Baard laseren voor mannen biedt verschillende voordelen voor mensen die op zoek zijn naar een gladde en stijlvolle look. Enkele belangrijke voordelen zijn:

Permanent resultaat

In tegenstelling tot scheren of andere ontharingsmethoden biedt baard laseren een permanent resultaat. Na een aantal behandelingen zal de haargroei in de baardstreek aanzienlijk verminderd zijn. Daardoor hoef je geen moeite meer te doen voor dagelijks scheren.

Tijdbesparend

Voor mannen die dagelijks hun baard moeten scheren, kan baardlijn laseren een enorme tijdsbesparing zijn. Je hoeft niet langer elke ochtend voor de spiegel te staan.

Minder huidirritatie

Scheren kan leiden tot huidirritatie, zoals scheerbultjes, ingegroeide haren en een geïrriteerde huid. Met het baard laseren voor mannen worden deze problemen voorkomen, omdat je je simpelweg niet meer hoeft te scheren.

Tarieven en behandelingen van je baard laseren

In totaal heb je ongeveer 6 behandelingen nodig om bijna alle haren weg te krijgen. Je kunt er ook voor kiezen dit minder vaak te doen, maar dan zal het effect niet zo groot zijn. Gemiddeld gezien zitten er 6 tot 8 weken tussen twee behandelingen van een baardlijn laseren. Eén behandeling baard laseren zal je 225 euro kosten.

Andere behandelingen van Huidspecialist Parkstad

Naast het laseren van je baard biedt Huidspecialist Parkstad nog een heleboel andere behandelingen aan. Denk hierbij aan behandelingen voor acne, huidverjonging en het laseren van allerlei andere lichaamsdelen. Zoals je rug, benen, oksels laseren en nog veel meer. Bij Huidspecialist Parkstad houden we van een persoonlijke aanpak en wordt er gekeken wat het beste bij jou past. Op deze manier proberen we erbovenuit te springen. Ben je geïnteresseerd in een van onze behandelingen? Neem contact met ons op en maak een afspraak!