Heb je last van acne? En heb je al veel geprobeerd om van je acné af te komen? Ga dan voor een aanpak die wél werkt! Kies voor een acne behandeling van Huidspecialist Parkstad! Samen kijken we naar het probleem en stellen we een behandelplan op.

Doordat Huidspecialist Parkstad een ANBOS geregistreerde acne specialisatie in bezit heeft, worden de acne behandelingen in de meeste gevallen vergoed. Bekijk bij jouw zorgverzekering of jij hiervoor in aanmerking komt!

Wat is acne?

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die optreedt wanneer haarfollikels onder de huid verstopt raken door overtollige olie en dode huidcellen. Dit leidt tot de vorming van puistjes, mee-eters en soms pijnlijke cysten. Het kan variëren van mild (enkele puistjes) tot ernstig (vele ontstoken en pijnlijke laesies). Hoewel het niet levensbedreigend is, kan acne psychologische stress veroorzaken. Indien je geen acne behandeling(en) ondergaat, kan het zorgen voor blijvende littekens of schade.

Hoe herken je acne?

Acne is een huidaandoening die gekenmerkt wordt door een aantal verschillende soorten huidproblemen. Het is een veel voorkomend verschijnsel, vooral onder tieners en jongvolwassenen, hoewel het ook op latere leeftijd kan voorkomen. Maar hoe herken je acne precies?

Puistjes

Een van de meest voorkomende tekenen van acne is de aanwezigheid van puistjes. Deze kunnen variëren van kleine, nauwelijks zichtbare whiteheads tot grote, ontstoken cysten. Sommige zijn rood en ontstoken en sommige zijn gevuld met pus. Puistjes verschijnen vaak op het gezicht, maar kunnen ook op andere delen van het lichaam worden aangetroffen. Denk hierbij aan de rug of op de borst.

Mee-eters

Mensen met acne kunnen ook last hebben van mee-eters. Deze worden veroorzaakt door opgehoopt talg en dode huidcellen in de poriën. Deze zien eruit als kleine zwarte of donkerbruine stipjes op de huid.

Ongelijkmatige huidstructuur

Vaak hebben mensen met acne een ongelijkmatige huidtextuur. Dit kan het gevolg zijn van zowel actieve acne als acne littekens. De huid kan dan ruw aanvoelen en er ongelijkmatig uitzien.

Vette huid

Bij acne zijn de talgklieren in de huid overactief. Dit leidt tot overproductie van olie en dat zorgt voor een vette huid. Je kunt een vette huid herkennen aan een glanzend laagje op de huid. Dit komt  voornamelijk voor op het voorhoofd, de neus en de kin.

Een acne behandeling bij Huidspecialist Parkstad

Wij kiezen voor een op maat gemaakt en persoonlijk behandelplan. Dit plan wordt opgesteld in een acne intakegesprek. Er wordt gekeken naar de oorzaak, de ernst van de acne en de mogelijkheden. Nadat alles is besproken kunnen we beginnen met de acne behandeling.

Een uniek acne traject

  • Uitgebreid intakegesprek inclusief huidanalyse
  • Uitleg over acne & tips voor thuis
  • Acne behandelingen bij Huidspecialist Parkstad
  • Voedingsadvies
  • Producten die passen bij jouw huid

Het is belangrijk om op de juiste manier mee te werken aan het traject. Volg de adviezen van de specialist. Alleen dan kan er een einde worden gemaakt aan dit vervelende huidprobleem.

Hoeveel acne behandelingen zijn er nodig?

Acne is een hardnekkig probleem dat niet in één behandeling verholpen kan worden. Je hebt diverse acne behandelingen nodig om controle over de acne te krijgen en thuisinzet is ook belangrijk. Wanneer de acne onder controle is, is het zaak de huid te blijven onderhouden of te verdunnen middels de juiste producten en behandelingen.

Acne littekens laten behandelen

Heb je last van acnelittekens en wil je daar graag vanaf? Bij Huidspecialist Parkstad kunnen wij deze behandelen. Er zijn meerdere mogelijkheden om deze littekens succesvol te behandelen. Denk hierbij aan diverse soorten fruitzuurpeelings, of een microdermabrasie kuur.

Meer informatie over de acne behandeling

Wil je meer informatie over acne behandelingen bij Huidspecialist Parkstad? Neem dan gerust contact op of maak een afspraak voor een gratis intakegesprek.

Ook voor andere behandelingen naar Huidspecialist Parkstad

Naast de acne behandeling, kun je ook terecht voor anti-aging behandelingen, bikinilijn laserbehandelingen en voor diverse huidproblemen. Bekijk het behandelaanbod op de website voor meer informatie!

Resultaten acne behandeling