Acné therapie

Heb je last van acné? Heb je al van alles geprobeerd om van je acné af te komen? Wij hebben de kennis en ervaring om jou van je probleemhuid af te helpen. Samen kijken we naar de mogelijkheden en stellen we een acné behandelplan op. Bij Huidspecialist Parkstad zijn we bij ANBOS geregistreerd als acné specialist, waardoor de acné behandelingen in de meeste gevallen wordem vergoed. Kijk dus even bij jouw zorgverzekering of jij hiervoor in aanmerking komt.

Maak een afspraak

Wat is acne?

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die optreedt wanneer haarfollikels onder de huid verstopt raken door overtollige olie en dode huidcellen. Dit leidt tot de vorming van puistjes, mee-eters en soms pijnlijke cysten. Acné kan variëren van mild (enkele puistjes) tot ernstig (vele ontstoken en pijnlijke laesies). Acné is een vervelende huidaandoening die daarnaast ook psychologische stress veroorzaken. Zeker bij jonge mensen. Een behandeling is dan zeker zinvol. Bovendien bestaat de kans dat wanneer je geen acné behandeling(en) ondergaat, je blijvende schade, zoals littekens, aan je huid hebt.

Oorzaken acné

Acné ontstaat wanneer de poriën van de huid verstopt raken met talg, dode huidcellen en bacteriën. Bij acné zijn de talgklieren in de huid overactief. Dit leidt tot overproductie van olie en dat zorgt voor een vette huid. Deze talgproductie, die ontstekingen veroorzaakt, is daarmee de belangrijkste oorzaak van acne.

Ook hormonale veranderingen kunnen een rol spelen bij het ontstaan van acné. De toename van testosteron stimuleert de talgklieren en dus ook de acne. Verder kunnen factoren zoals stress, slechte voeding, medicijnen en cosmetica bijdrage aan het ontstaan of verergeren van de huidproblemen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat acné een complexe aandoening is en dat verschillende factoren een rol spelen bij het ontstaan ervan. Aan de hand van een Parkstad acné behandeling in Limburg kan de oorzaak onderzocht worden en kan er specialistisch advies worden gegeven.

Een acné behandeling bij Huidspecialist Parkstad

Bij Parkstad weten we hoe vervelend en hardnekkig acné kan zijn. We kiezen daarom voor een op maat gemaakt en  – voor jou – persoonlijk behandelplan. Dit acné behandelplan wordt opgesteld in een intakegesprek. Er wordt gekeken naar de oorzaak, de ernst van de acne en de mogelijkheden. Nadat alles is besproken kunnen we beginnen met de acné behandeling. Deze omvat:

  • Uitgebreid intakegesprek inclusief huidanalyse
  • Uitleg over acné & tips voor thuis
  • Acné behandelingen bij onze huidspecialist
  • Voedingsadvies
  • Producten die passen bij jouw huid

Onze acné huidspecialist weet wat ze doet. Het is voor jou belangrijk om op de juiste manier mee te werken aan het traject. Volg daarom de adviezen van onze specialist op. Zo helpen we jou samen, zo snel mogelijk van je acné afkomen.

Hoeveel acné behandelingen zijn er nodig?

Acné is een hardnekkig probleem dat niet in één behandeling verholpen kan worden. Je hebt diverse acné behandelingen nodig om controle over de acné te krijgen ën jouw thuisinzet is ook een voorwaarde. Wanneer de acne onder controle is, is het belangrijk jouw mooie, gekalmeerde huid te blijven onderhouden met de juiste producten en (thuis-)behandelingen.

Maak een afspraak

Hoe herken je acne?

Acné is een huidaandoening die gekenmerkt wordt door een aantal verschillende soorten huidproblemen. Het is een veel voorkomend verschijnsel, vooral onder tieners en jongvolwassenen, hoewel het ook op latere leeftijd kan voorkomen. Maar hoe herken je acne precies?

Puistjes & Mee-eters

Een van de meest voorkomende tekenen van acné is de aanwezigheid van puistjes. Deze kunnen variëren van kleine, nauwelijks zichtbare whiteheads tot grote, ontstoken cysten. Sommige zijn rood en ontstoken en sommige zijn gevuld met pus. Puistjes verschijnen vaak op het gezicht, maar kunnen ook op andere delen van het lichaam worden aangetroffen. Denk hierbij aan de rug of op de borst.

Mensen met acne kunnen ook last hebben van mee-eters. Deze worden veroorzaakt door opgehoopt talg en dode huidcellen in de poriën. Deze zien eruit als kleine zwarte of donkerbruine stipjes op de huid.

Ongelijkmatige en vette huid

Vaak hebben mensen met acné een ongelijkmatige huidtextuur. Dit kan het gevolg zijn van zowel actieve acne, als acne littekens. De huid kan dan ruw aanvoelen en er ongelijkmatig uitzien.

Door een teveel aan talgproductie wordt de huid vet. Je kunt een vette huid herkennen aan een glanzend laagje op de huid. Dit komt voornamelijk voor op het voorhoofd, de neus en de kin.

Acné littekens behandelen

Heb je last van acné littekens en wil je daar graag vanaf? Bij Huidspecialist Parkstad kunnen we deze littekens behandelen.

Onze specialist heeft meerdere mogelijkheden om deze littekens succesvol te behandelen. Denk hierbij aan microneedling, of een plasma behandeling.

Review

“Ik kom al een tijdje bij Joyce. Ik heb lang medicijnen moeten innemen omdat ik zware acné had. Toen de acné gestabiliseerd was, bleven er lelijke gaten en littekens over op mijn huid. Joyce heeft me echt geholpen. Mijn huid is weer glad, de littekens zijn aanzienlijk minder en ik heb geen rode pigment vlekken meer. Mijn hele huidbeeld is veel mooier, ik durf zelfs weer zonder make-up naar buiten! Dankjewel Joyce!”

A.

Meer informatie over de acne behandeling

Wil je meer informatie over acne behandelingen bij Huidspecialist Parkstad? Neem dan gerust contact op of maak een afspraak voor een intakegesprek.

Maak een afspraak